Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Poolse oppositie onthult toezeggingen over uitgaven voor de verkiezingen

Het grootste oppositieblok van Polen, de Burger Coalitie, onthulde vrijdag een groot deel van de beloftes om geld uit te geven, terwijl het zijn campagne voor de parlementsverkiezingen van volgende maand heeft opgevoerd.

beloftes

Met de achterstand in de peilingen beloofde Małgorzata Kidawa-Błońska, eerder deze week uitgeroepen tot de keuze van het blok voor de positie van eerste minister, extra geld voor gepensioneerden, hulp voor vrouwen en gratis internet voor mensen onder de 24 jaar.

Op een conventie in Warschau om het verkiezingsprogramma van het blok te schetsen, beloofde ze “actieve OAP’s” een bonusuitkering van maximaal 20.000 złoty (4.600 EUR, 5.080 USD) te geven.

Ze kondigde plannen aan om vaders twee maanden betaald vaderschapsverlof te geven.

Ze onthulde ook een “pakket voor vrouwen”, met de woorden “voor vrouwen”: “Tot slot zullen we de lonen voor vrouwen en mannen in dezelfde functies gelijkstellen.”

Ook zijn er beloftes voor een gratis in-vitrofertilisatiebehandeling en een gratis ruggenprik voor vrouwen die bevallen.

De Polen zullen op 13 oktober stemmen bij de parlementsverkiezingen.

Na vier jaar aan de macht te zijn geweest, biedt de Poolse partij voor conservatief Wet en Rechtvaardigheid (PiS) voor een tweede termijn.

Nu de dag van de verkiezingen nadert, lopen de regerende conservatieven van het land voorop in de opiniepeilingen, terwijl de oppositie is verdeeld in drie afzonderlijke kampen.

Mateusz Morawiecki zal als eerste minister van Polen aanblijven als de conservatieven de verkiezingen winnen, zei zijn afgevaardigde eerder deze week.

De Wet en de Rechtvaardigheid hebben een campagne gelanceerd om te benadrukken wat zij zegt gevallen van massale brandstofsmokkel en belastingfraude onder de vorige regering van het land waren, geleid door het Burger Platform, dat nu in oppositie is.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl