Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen vraagt om Amerikaanse anti-tank raketten, transportvliegtuigen te kopen

Polen wil een partij Javelin anti-tank raketten en vijf Hercules transportvliegtuigen kopen van de Verenigde Staten, heeft de minister van Defensie van het land op dinsdag aangekondigd.
anti-tank

FGM-148 Javelin anti-tank raket van het Amerikaanse leger – auteur United States Army – CC0

Mariusz Błaszczak nam deel aan de ondertekening van een formele brief met een verzoek aan de DSCA (Defense Security Cooperation Agency) van het Pentagon tijdens een televisieceremonie in de zuid-centrale Poolse stad Kielce.

Hij vertelde verslaggevers dat Polen geïnteresseerd was in de aankoop van 180 Javelin anti-tank geleide raketten en 60 draagraketten, compleet met een opleidings- en logistiek pakket.

De brief van verzoek betreft ook de aankoop van vijf C-130 Hercules-transportvliegtuigen uit de overtollige militaire voorraden van de V.S., zei Błaszczak.

Hij voegde eraan toe dat de machines jonger zouden zijn dan de machines die al in gebruik zijn bij de Poolse luchtmacht en dat de mogelijke overeenkomst al was goedgekeurd door het Amerikaanse Congres.

Błaszczak was in Kielce voor de opening van de 27e Internationale Defensie Industrie Tentoonstelling, een belangrijke Poolse defensiebeurs die door de organisatoren wordt gefactureerd als een van de grootste evenementen in zijn soort ter wereld.

Polen kondigde dit jaar aan dat het 32 geavanceerde F-35 gevechtsvliegtuigen van de Verenigde Staten wil kopen als onderdeel van het militaire upgradeprogramma van het land, dat vele miljarden euro’s waard is.

In februari tekende de Poolse regering een overeenkomst om 20 HIMARS raketsystemen van Amerika te kopen voor 414 miljoen dollar als onderdeel van de militaire modernisering.

Polen heeft in maart vorig jaar in Polen een historische overeenkomst ondertekend voor de aankoop van een Amerikaans Patriot luchtverdedigingssysteem voor 4,75 miljard dollar, wat door ambtenaren wordt omschreven als een historische overeenkomst.

Ondertussen heeft de Poolse president Andrzej Duda in oktober 2017 plannen ondertekend om de defensie-uitgaven van het land gestaag te verhogen tot 2,5 procent van het BBP in 2030.

Bron: PAP, IAR, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl