Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Politie geeft beelden vrij van verdachten inzake gelijkheidsmars

De politie heeft foto’s vrijgegeven van verdachten die ze willen ondervragen over agressief gedrag tijdens de Gelijkheidsmars van zaterdag in Białystok, Oost-Polen.

Een van de verdachten zou hebben deelgenomen aan de mishandeling van een 14-jarige jongen in het centrum van de stad in de aanloop naar de gebeurtenis. Anderen hebben naar verluidt geprobeerd de route van de mars te blokkeren.

Volgens de statistieken van de politie verzamelden zich ongeveer 800 mensen voor de stad’s eerste gelijkheidsmars om de LGBT gemeenschap te steunen. De autoriteiten van Białystok schatten het aantal op 1000.

Tegendemonstranten probeerden het evenement te verstoren en honderden van hen verzamelden zich langs de hele route van de mars. Ze werden door de politie afgeschermd en probeerden verschillende keren de doorgang van de demonstranten te belemmeren. Stenen, eieren, rotjes en flessen werden volgens de berichten naar de deelnemers van de mars en de politie gegooid.

Tot nu toe heeft de politie 28 mensen opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld, zo twitterde vice-minister van Binnenlandse Zaken Jarosław Zieliński zondag.

Enkele honderden politieagenten uit Białystok en andere steden hebben met hulp van de grenswacht voor veiligheid gezorgd tijdens het evenement. Een helikopter zweefde boven de menigte en bewaakte de aangrenzende straten en blokken.

De woordvoerder van de politie Tomasz Krupa zei dat de situatie zeer gespannen was. Hij voegde toe dat behalve fysieke kracht, de politiemannen flits-bang granaten en traangas gebruikten.

Minister van Binnenlandse Zaken Elżbieta Witek twitterde dat er geen toestemming was voor hooliganisme, en dat “iedereen die de wet overtreedt of het politiewerk belemmert, rekening moet houden met de gevolgen van zijn daden”.

Ombudsman Adam Bodnar zei in de sociale media dat hij hoopte dat de politie, met de steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken, snel de daders van de aanval zou identificeren.

Bron: IAR, PAP,Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl