Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen leidt VN initiatief tegen geweld op basis van religie

Polen is een speerpunt van een resolutie van de Verenigde Naties om gewelddaden op basis van religie te veroordelen, heeft het land ministerie van buitenlandse zaken gezegd.

De Algemene Vergadering van de VN heeft dinsdag tijdens een zitting in New York unaniem een resolutie aangenomen waarin 22 augustus wordt aangeduid als internationale dag ter herdenking van slachtoffers van geweld op basis van religie, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in Warschau.

Het citeerde de Poolse top diplomaat Jacek Czaputowicz tijdens de bijeenkomst dat “het recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst, dat vaak wordt aangeduid als het recht op vrijheid van godsdienst of overtuiging, een universeel recht is van elk mens en de hoeksteen van vele andere rechten.”

Tijdens zijn keynote speech in New York op dinsdag, sprak de Poolse minister van buitenlandse zaken over de groeiende intolerantie en een ongekende toename van het aantal gewelddaden tegen mensen die behoren tot religieuze minderheden, aldus het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn website.

Het voegde eraan toe dat Czaputowicz “wees op de moeilijke situatie van de slachtoffers van religieuze vervolgingen, die vaak zonder hulp en steun worden achtergelaten.”

Aan het einde van vorig jaar begon het werk aan de resolutie als een initiatief van Polen, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in Warschau. Er staat dat de tekst mede is opgesteld door een interregionale groep staten die Brazilië, Egypte, Irak, Jordanië, Canada, Nigeria, Pakistan en de Verenigde Staten verenigt.

“De oprichting van de Internationale Dag ter Herdenking van de Slachtoffers van Gewelddaden op basis van Religie of Geloof is een groot succes van de Poolse diplomatie”, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in Warschau.

Bron: gov.pl, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl