Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Nieuwe manier om patiënten met beroerte te helpen

Begin van het jaar zullen alle patiënten met een beroerte in Polen toegang hebben tot een revolutionaire nieuwe behandelmethode die bekend staat als mechanische trombectomie, zei de minister van Volksgezondheid.

beroerte

Łukasz Szumowski zei dat de regering PLN 100 miljoen (EUR 23,3 miljoen, USD 26 miljoen) jaarlijks terzijde zal leggen om dit soort behandeling voor patiënten in het hele land te financieren als onderdeel van een proefprogramma.

Om te beginnen werden zeven medische centra in verschillende delen van het land gedekt door het programma toen het enkele maanden geleden werd gelanceerd, zei Szumowski dinsdag.

Hij voegde eraan toe dat in de volgende fase nog eens 10 centra zouden toetreden tot het programma, waardoor patiënten in het hele land toegang zouden hebben tot deze innovatieve vorm van behandeling vanaf 1 juli.

Mechanische trombectomie na een beroerte is een potentieel levensreddende procedure die de mechanische verwijdering van een bloedstolsel van een bloedvat inhoudt.

De behandeling moet worden toegediend binnen acht uur na het begin van een beroerte, meldde het Poolse persbureau van de openbare omroep, het IAR-persbureau.

Bron: IAR, TVP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl