Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen ziet 3% van de wereldwijde technologie voor ruimtetechnologie

Polen ziet 3 procent van de wereldwijde markt voor ruimtetechnologie onder een nationale strategie, zei de president op maandag.
ruimtetechnologie

Ruimtetechnologie GPS satelliet – afbeelding NASA

Andrzej Duda, die op een ruimtevaartconferentie in Warschau sprak, zei dat ruimteverkenning ging over “een technologische race” en dat Polen klaar was om zich bij de race aan te sluiten terwijl het ernaar streefde om meer innovatief te worden, zo meldde het Poolse persbureau PAP.

Duda zei dat de Poolse bedrijven in de ruimtevaartindustrie 3 procent van de wereldmarkt opnamen, ondanks de intense internationale concurrentie, volgens persbureau PAP.

Polen wil miljoenen uitdelen om zijn eigen satellietsystemen en ruimtevaarttechnologie te ontwikkelen onder een programma dat in december door een overheidsinstantie is onthuld.

De eerste Poolse commerciële satelliet wordt volgend jaar gelanceerd in de ruimte, meldde het PAP persbureau eerder deze maand.

Een minister van de regering zei in mei dat Polen meer dan 300 bedrijven actief had in zijn ruimtetechnologie sector, tien keer zoveel als vijf jaar eerder.

Bron: The News.pl {English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl