Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen koopt de bergkabelbaan terug van exploitant

Polen’s staatsbedrijf voor beleggingsvehikels PFR heeft een deal getekend om de Bergkabelbaan operator PKL terug te kopen van privé equity fonds Mid Europa Partners, volgens rapporten.

De deal is de laatste van een reeks overnames waarbij de Poolse overheid buitenlandse activa heeft teruggekocht, meldde het persbureau van Reuters.

De transactie, waar het Poolse ontwikkelingsfonds mee instemde om 99,77 procent van de Poolse kabelbanen (PKL) terug te kopen van een dochteronderneming van Mid Europa Partners, zal binnen enkele maanden worden afgerond zodra aan alle noodzakelijke voorwaarden is voldaan, waaronder toestemming van het Poolse bureau voor mededinging en Consumentenbescherming, zei PFR in een verklaring op dinsdag, zoals geciteerd door het Poolse persbureau PAP.

CEO Paweł Borys werd geciteerd in een verklaring dat zijn Poolse ontwikkelingsfonds “een investeerder op lange termijn is die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van de ski- en toeristische infrastructuur van PKL.”

Mid Europa Partners kochten PKL in 2013 voor een bedrag van 215 miljoen złoty (ongeveer 50 miljoen EUR, 57 miljoen USD), zo meldde het Poolse persbureau IAR.

Polen’s conservatieve leider Jarosław Kaczyński heeft gezegd dat PKL, dat schilderachtige kabelbanen naar de top van verschillende bergtoppen in Polen leidt, terug moet naar Poolse handen.

Premier Mateusz Morawiecki zei dinsdag: “Het is een zeer belangrijke dag en een waarop we lang gewacht hebben … Vandaag kan ik mijn grote vreugde en dankbaarheid betuigen aan allen die voor de Poolse kabelbanen gevochten hebben om terug te keren naar het Pools eigendom, nadat het bedrijf in 2013 door onze voorgangers was verkocht.”

Sprekend over de Kasprowy Wierch-piek in de zuidelijke Tatra bergen in Polen, waar een kabelservice door PKL wordt gerund, vertelde Morawiecki aan verslaggevers dat de aankoop [i]“voor een zeer goede prijs”[/i] werd gemaakt.

Bron: PAP, IAR, Reuters, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl