Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Gaan Poolse centrale bank en de financiële waakhond fuseren?

De Nationale Bank van Polen en de KNF financiële waakhond zouden kunnen fuseren, in een poging om de Zwitserse frank hypotheek houders in het land te helpen, zei centrale bankier Adam Glapiński.
NBP

Het Warschau hoofdkwartier van de Nationale Bank van Polen – auteur Andrzej Barabasz CC BY-SA 30

Głapiński zei dat het Lagerhuis van het parlement werkt aan een wetsvoorstel voor de fusie, eraan toevoegend dat de oplossing Poolse gezinnen zou kunnen helpen die hypotheken opnamen in vreemde valuta, met inbegrip van de Zwitserse frank.

“Een groep van Kamerleden zijn al begonnen met werkzaamheden aan de wet, en op dit punt is het niet in mijn handen of de KNF, maar dat van de regelgever,” zei Głapiński.

Hij voegde eraan toe dat de zaak “niet urgent” is, maar zodra ze worden toegepast “zal het de regelgeving in Polen versterken”.

Een wetsvoorstel om de houders van de Zwitserse frank hypotheken in Polen helpen was een van de verkiezingsbeloften van de Poolse president Andrzej Duda.

Honderdduizenden Poolse families namen tot rond 2010 hypotheken in vreemde valuta’s. Later, door de verwijdering van een vaste wisselkoers ten opzichte van de euro door de Zwitserse centrale bank betekende dat de maandelijkse termijnen enorm stegen.

Na bijna tien jaar de maandelijkse termijnen op hun leningen te hebben terugbetaald, hebben velen nog steeds een hoger bedrag terug te betalen dan de oorspronkelijke waarde van de hypotheken.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl