De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen geeft groen licht strategische kanaal naar de Baltische Zee

Poolse parlementsleden steunde op vrijdag plannen om een strategisch kanaal tussen de Vistula-lagune en de Gdańsk baai in de Oostzee te bouwen.
kanaal

De vaargeul van de Wislaschoorwal – Krzysztof Maria Różański -Wikipedia CC0

Vijf meter diep, wordt het 1,3 km lange kanaal gebouwd door dwars door de Vistula Spit te graven, die de baai van de lagune op Pools grondgebied scheidt.

Het doel is om met grote diepgang schepen Polen’s Elbląg zeehaven te bereiken zonder door de Straat van Baltiysk, te varen die gelegen is in de Russische exclave Kaliningrad.

Een totaal van 401 parlementsleden stemden voor de plannen, terwijl negen tegen waren en 18 zich van stemming onthielden. De plannen zullen nu ter discussie naar het Hogerhuis van het Poolse parlement worden gestuurd.

Werk aan het project, dat Polen PLN 880 miljoen (EUR 204m, 215m USD) zal kosten, is gepland om volgend jaar te beginnen en wordt in 20122 afgerond.

De bouwplannen, reeds voorbereid en geopperd door de vorige regeringen hebben verontwaardiging getrokken van milieuactivisten, die hebben betoogd dat het project de trekroutes van dieren de Vistula Spit bevolken zou verstoren en invloed zou hebben op hun natuurlijke habitat.

Het kanaal heeft ook verzet ontmoet van sommige bewoners van Krynica Morska, een toeristische bestemming gelegen aan de Vistula Spit.

Maar Jerzy Wilk, een Kamerlid voor Polen’s regerende Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij, zei dat het kanaal de veiligheid van het land te verhogen en de vrije toegang tot havens gelegen in het gebied.

Hij voegde eraan toe dat het project duizenden banen zou creëren

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl