Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Mobiel billboard met Nazi Duitse kampen gelanceerd in Polen

Een mobiel billboard waarom te lezen staat “De vernietigingskampen waren nazi-Duits” is gelanceerd in Wrocław, het zuid-westen van Polen op weg naar het Verenigd Koninkrijk via Duitsland en België.

Link naar Foto: Billboard

Het programma is om te protesteren tegen het gebruik van de term “Poolse concentratiekampen” door buitenlandse media.

De billboard trailer is het geesteskind van een Poolse NGO.

“Het idee van onze campagne is eenvoudig. Wij eisen de historische waarheid, we verzetten ons tegen het gebruik van de term “Poolse concentratiekampen,” die veel gebruikt wordt door de westerse media,” zegt Dawid Hallmann, van de Fundacja Tradycji Miast i Wsi NGO die het billboard ontwierp.

Het gebruik van de term “Poolse concentratiekamp” door de internationale media heeft talrijke klachten van Polen geleidt in de afgelopen jaren, er voorzorgend dat een aantal persbureaus hun richtlijnen stijl veranderde.

In 2007, na een Poolse verzoek, probeerde het World Heritage Committee de zaak te verduidelijken door het noemen van het kamp Auschwitz als een “Duitse nazi concentratie- en vernietigingskamp”.

Internet-gebruikers hebben in de afgelopen dagen actie ondernomen op de sociale media om campagne te voeren tegen de Duitse omroep ZDF’s vermeende falen om zich goed te verontschuldigen bij een Poolse overlevende van Auschwitz voor het gebruik van de term.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl