De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

PiS caucus leider: er is geen reden om het parlement te ontbinden

Er is geen reden om het parlement te ontbinden, heeft Ryszard Terlecki het hoofd van de parlementaire caucus van Polen’s Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij gezegd, te midden van een sluimerende politieke crisis.

Terlecki verwees naar verklaringen van Ryszard Petru, het hoofd van de oppositie Nowoczesna (Modern) partij, die zei dat als het parlement niet verder debatteert over de begroting van 2017 tijdens de volgende vergadering op 11 januari, er “geen andere keuze zal zijn dan het ontbinden van het parlement”.

Parlementsleden van de oppositie houden een sit-in protest in de plenaire zaal van het parlement sinds 16 december, toen PiS parlementsleden en een handvol van de parlementsleden van de Kukiz 15 oppositie het wetsvoorstel voor de begroting van 2017 aannamen.

De protesterende partijen hebben de stemming illegaal genoemd, terwijl PiS zegt dat zowel de beslissing om de stemming in een andere ruimte te houden, en de stemming zelf in lijn waren met de regelgeving. Ze hebben ook ontkend dat er enige reden is om de stemming te herhalen.

Op woensdag, vertelde PiS’s Terlecki de commerciële TVN omroep dat het verzoek om het parlement te ontbinden een poging is van de oppositie “om herrie op de televisie te genereren”.

“De oppositie ziet duidelijk dat ze geen kans hebben om een verkiezing te winnen, als men er een zou aankondigen, zo gefrustreerd door het feit dat er geen andere mogelijkheden zijn dan in de oppositie te blijven tot het einde van de termijn, de oppositiepartijen proberen de situatie te destabiliseren om zo de indruk te wekken dat de overheid niet in staat is om de situatie in het land onder controle te krijgen,” zei Terlecki.

Hij voegde eraan toe dat deze recente gebeurtenissen “een beetje op een operette coup lijken”.

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl