Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Het verlagen van de pensioenleeftijd mogelijk per oktober 2017

President Andrzej Duda heeft gezegd dat het “absoluut mogelijk” is dat de pensioengerechtigde leeftijd in Polen in oktober 2017 naar beneden wordt gebracht voor rouwen tot 60 jaar en voor mannen tot 65 jaar.

helpende handen

Duda vertelde het Poolse persagentschap PAP dat hij wacht op het parlement om haar werkzaamheden aan de wet af te ronden, toevoegend dat het werk zijn voltooiing nadert.

“Omdat zelfs de minister-president heeft verklaard, dat dit wetsvoorstel voor het einde van het jaar zal worden aangenomen,” zei Duda.

Op de vraag of de overheid verwacht dat de pensioengerechtigde leeftijd in Polen op 1 oktober 2017 verlaagt wordt, zei Duda: “Ja, dat neem ik aan. Volgend op een gesprek met de voorzitter van de Sociale Verzekering Instelling [ZUS] is het absoluut mogelijk vanuit haar standpunt. Ik hoop dat het Parlement zijn verplichtingen nakomt en de wet aanneemt.”

Duda wil de pensioengerechtigde leeftijd terug hebben naar 65 jaar voor mannen en 60 jaar voor vrouwen, een daling van de 67 voor beide geslachten, in 2012 geïntroduceerd door de voormalige Burger Platform (PO) regering.

De wet moet ook door de Senaat, de Eerste Kamer worden goedgekeurd, waar de PiS een meerderheid heeft.

Het verlagen van de leeftijd waarop de Polen met pensioen kunnen gaan is een belangrijke campagne belofte door Andrzej Duda en de Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij, die vorig jaar oktober algemene verkiezingen van Polen won.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl