Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen bevestigt 100 miljoen Euro lening voor Oekraïne

De Poolse Raad van Ministers heeft overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een lening ter waarde van maximaal 100 miljoen euro die zal worden verstrekt aan Oekraïne, en die gedeeltelijk in ruil zal worden gebruikt voor de aankoop van Poolse goederen.
lening

A picture of some Euro banknotes and various Euro coins. foto Avij

“We hebben ingestemd met onze Oekraïense collega’s date de lening zal worden uitgetrokken voor de financiering van de modernisering van de wegeninfrastructuur in de buurt van de grens en de bouw van grensovergangen tussen Polen en Oekraïne,” vertelde Minister van Financiën Mateusz Szczurek een persconferentie.

Volgens Szczurek zal dit helpen meer banden te creëren tussen Oekraïne en Polen en de rest van Europa, met een deel van de lening bestemd voor de koop van Poolse export.

“De voorwaarden van de lening is dat ten minste 60% van goederen door Poolse bedrijven moeten worden verstrekt. Maar dit is niet enkel het helpen van Poolse bedrijven, maar gaat ook over het helpen van Oekraïne – politiek en economisch, zoals dit in ons belang is,” verklaarde de minister.

De mogelijkheid van de lening werd voor het eerst aan de orde gesteld in januari door minister-president Ewa Kopacz, hoewel de details nog moesten worden onderhandeld.

Szczurek voegde toe dat de nu afgesloten overeenkomst aankomende woensdag ondertekend zal worden

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl