De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

EIB leent Polen EUR 800 miljoen voor wegen

De aanleg van de zuidelijke rondweg in de Poolse hoofdstad, alsmede de S5 autoweg zal worden afgerond mede met middelen van de Europese Investeringsbank (EIB).
EIB

S5 Autoweg, rondweg Świecie – Pit1233 / (CC0 1.0

Zoals de Poolse Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK) uitlegde op maandag, zal een lening van de EIB van EUR 550 miljoen ode constructie mogelijk maken van verschillende secties van de S5 autoweg, leidend vanaf de A1 snelweg in de buurt van Grudziądz, door Bydgoszcz naar Wrocław.

“De totale lengte van secties van de autoweg gefinancierd door een lening van de EIB is 162.5 km; Dit loopt tussen de steden Nowe Marzy, Bydgoszcz en Mielno en tussen Wronczyn en Radomicko,” zei BGK.

De EIB heeft ook een 250 – miljoen euro lange termijn lening toegekend voor de aanleg van het zuidelijk deel van de ring tussen de Puławska- en Lubelska straat in Warschau, met een lengte van 18,6 km.

“Een gedeelte van de lening van het EIB zal ook de bouw van een nieuwe brug over de rivier de Vistula financieren, die het verkeer over de acht bruggen in de hoofdstad zal verlichten.

”De bouw van de ringweg en de brug is ontworpen om het doorgaand verkeer rond Warschau te stroomlijnen,””voegde de staatsbank toe.

Bron: PAP

The news.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl