Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

‘Ring van eenheid’ bij Kruszyniany moskee

Aanhangers van de Poolse moslim Tataren gemeenschap uitte hun eenheid met de Tataren van Kruszyniany, waarvan de moskee afgelopen weekend werd beschadigd.

Kruszyniany

Tataren moskee in Kruszyniany – auteur Lukasz Wolny

Rond het middaguur op zaterdag, werd een ring gevormd rond de moskee in Kruszyniany, in de buurt van de noordoostelijke stad Białystok, met oecumenische gebeden die plaatsvonden onder leiding van de plaatselijke imam en leiders uit katholieke, protestantse en orthodoxe kerken, evenals Joodse vertegenwoordigers.

Mensen die deelnamen in de ‘ring van eenheid’ vertelde de Poolse Radio dat dit evenement plaatsvond als symbool van steun voor de Tataarse moslims. “We creëerde samen de Poolse geschiedenis en we willen doorgaan om het in de toekomst ook samen te creëren,” zei de regionale gouverneur van de regio Podlasie, Maciej Zywno.

Tataarse vertegenwoordigers hebben gezegd dat ze sympathie en steun hebben ontvangen nadat de houten moskee, Polen’s oudste, werd bespoten met een varken en verschillende grafstenen op de nabijgelegen begraafplaats beschadigd waren

Bedrijven in de regio hebben sindsdien de daden van vandalisme verwijdert in samenwerking met lokale conservatoren en zonder kosten voor de belastingbetaler. Ondertussen, is het regionale openbaar ministerie in Białystok nog steeds de daad van vandalisme aan het onderzoeken.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl