Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Zal Ziobro PiS laten zinken? Het is zeer waarschijnlijk.

Het Justitie Fonds-schandaal wint aan kracht. Vandaag bleek dat Jarosław Kaczyński heel goed wist dat de partij van Ziobro haar verkiezingscampagne uit deze bron medefinancierde. Daarbij overtrad hij de bepalingen van de kieswet.

Ziobro
Zal Ziobro PiS laten zinken? Het is zeer waarschijnlijk.

– De verkiezingen tijdens de PiS-regering waren niet eerlijk noch gelijkwaardig. We schreven er vaak over. De partij van Jarosław Kaczyński gebruikte haar financiële voordeel ten opzichte van haar concurrenten illegaal en bewust. De gelekte brief van het hoofd van PiS aan Zbigniew Ziobro is hiervan het bewijs. Maar niet de enige. Kaczyński’s correspondentie kan de partij en hemzelf echter ten val brengen, merkte Jacek Nizinkiewicz op in “Rzeczpospolita”.

– De fouten van het soevereine Polen zijn de fouten van PiS. Na de verkiezingen kreeg de partij van Kaczyński subsidie omdat de partijen onder één gemeenschappelijke vlag van de partij van de president stonden. Kaczyński’s partij kan nu enorme gevolgen ondervinden. Het afschaffen van de subsidie zou het begin van het einde zijn voor PiS. De politici van de partij zijn rijk, ze versieren hun landgoederen al acht jaar en zijn voorbereid op een regenachtige dag, net als de partij die de troeven heeft, maar het beroven van de partij van subsidies en het bewijzen van een misdaad kan de weg openen naar een verbod . Het is onmogelijk om van PiS een slachtoffer te maken toen Kaczyński zelf Ziobro waarschuwde voor de praktijk en hem beval verdere praktijken te stoppen – voegt de journalist eraan toe.

Kaczyński gaf een uiterst krachtig argument aan alle voorstanders van het delegaliseren van PiS. – Moet een partij die de verkiezingen onterecht heeft gewonnen, blijven bestaan? Het antwoord in een democratische rechtsstaat is duidelijk, merkt Nizinkiewicz terecht op.

Bron: wiesci24.pl język po Polsku

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl