Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Michał Szczerba spreekt van een “visafabriek” Hij wijst naar Rau

De voorzitter van de onderzoekscommissie die de visumaffaire onderzoekt, Michał Szczerba, zei in een interview met TVP Info dat “het doel van Zbigniew Rau was dat visa onder hem zouden vallen, binnen de consulaire afdeling”. – Het moest een visafabriek worden. Een studie die ik tegenkwam toonde aan dat ze zelfs tot een miljoen visa door het visumcentrum wilden laten lopen,” onthulde hij.

Michał
Michał Szczerba spreekt van een “visafabriek” Hij wijst naar Rau

Op maandag 11 maart hervatte de parlementaire onderzoekscommissie naar het visumschandaal haar werkzaamheden. Een voormalig directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Jakub Osajda, die op 15 september 2023 werd ontslagen als directeur van het juridische en compliance managementbureau van het ministerie van Buitenlandse Zaken, verscheen voor ondervraging. – Politici van Wet en Rechtvaardigheid beweerden dat er geen sprake was van een visumaffaire. ‘Hoge commissie, er zijn veel visumschandalen die elkaar overlappen, elkaar in zekere zin kruisen,’ zei hij tijdens de hoorzitting.

Michal Szczerba vertelt over de “visafabriek

Nog voordat de commissie van start ging, gaf haar voorzitter Michał Szczerba een interview waarin hij verrassende feiten onthulde. De KO politicus sprak over de betrokkenheid van het voormalige hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken Zbigniew Rau in de affaire, die medio september 2023 zei dat er geen affaire was.

Volgens de KO politicus wist Zbigniew Rau dat de affaire niet ging over “ongekende druk op consuls om visa af te geven aan mensen van over de hele wereld voor steekpenningen”. – Zijn doel was dat deze visa onder hem zouden vallen, binnen de consulaire afdeling, dat er een visumbeslissingscentrum zou zijn, waar bijna 150 mensen zouden zijn die visa zouden afgeven zonder de persoon te zien, zonder de originele documenten te hebben, alles op afstand,” zei Szczerba.

– Het moest een visafabriek worden. Een studie die ik tegenkwam zei dat ze zelfs tot een miljoen visa door het visumcentrum wilden laten lopen, en er was zelfs een cijfer – 2 miljoen per jaar – voegde hij eraan toe. De voorzitter van de commissie zei ook dat Zbigniew Rau al deze beslissingen vanaf het begin met zijn handtekening had goedgekeurd.

Bron: TVP Info, onet.pl język po Polsku

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl