Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Bodnar – Waarom verloopt de verantwoording van PiS zo traag?

Adam Bodnar, gevolgd door talloze mensen die de nieuwe regering steunen, beweert dat nederzettingen niet overhaast kunnen worden uitgevoerd, omdat er iemand gewond kan raken en de wielen van de gerechtigheid langzaam moeten draaien. Dit is een onjuiste en zeer gevaarlijke visie.

Bodnar

Er zijn schuldgevallen waar geen twijfel over mogelijk is, en er zijn gevallen met zeer goed gedocumenteerde beschuldigingen. Er zijn mensen waarvan bekend is dat ze betrokken zijn bij misdaden. In dergelijke gevallen heeft wachten geen zin; arrestatie, ondervraging en het voorleggen van de zaak aan de rechtbank zijn het minimum dat onmiddellijk moet worden gedaan.

De heer Bodnar overweegt het eenvoudigste idee dat kan worden gebruikt: aanklachten voor de kleinste en gemakkelijkst te bewijzen misdaad. Aan voorbeelden geen gebrek. Obajtek is betrokken geweest bij grote schandalen, maar de gemakkelijkste manier zal zijn om hem te veroordelen en op te sluiten wegens het afleggen van valse getuigenissen. De betreffende melding ligt op het parket. Je hoeft geen maanden en jaren te wachten; alles wordt op een bord geserveerd.

Waarom is Bodnars denkwijze ongepast en zelfs schadelijk? Laten we ons voorstellen dat deze wielen van gerechtigheid heel langzaam draaien, dat de eerste aanklachten over vier jaar de rechtbanken bereiken, dat er verkiezingen op komst zijn en dat de democratische coalitie ze zal verliezen, en dat populisten en leugenaars weer aan de macht zullen komen, aangemoedigd door het gebrek aan verantwoordelijkheid. En wat zal meneer Bodnar dan zeggen? Sorry, ik was niet op tijd?

Nee, minister. Je kunt niet wachten. Wij moeten handelen.

Bron: wiesci24.pl język po Polsku

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl