De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Russische aanval op kerncentrale Zaporizja “reële mogelijkheid”

De Oekraïense onderminister van Defensie Hanna Malar waarschuwt dat Rusland zich niet door morele verplichtingen laat weerhouden om met een Russische aanval een nucleaire ramp te riskeren.

Russische
Russische aanval op kerncentrale Zaporizja “reële mogelijkheid”

De Oekraïense onderminister van Defensie Hanna Malar heeft deze week het Poolse Persagentschap (PAP) toegesproken en gewaarschuwd dat de “hele vrije wereld” zich zou moeten interesseren voor de veiligheid van de kerncentrale in Zaporizja.

De kerncentrale van Zaporizja (Запорізька атомна електростанція) ligt in het zuidoosten van Oekraïne en is de grootste kerncentrale van Europa. De centrale wordt sinds 2022 door Rusland bezet.

“We kunnen niet rekenen op de hoop dat Rusland zich zou inhouden van de meest verschrikkelijke oorlogsmisdaden uit respect voor morele normen. Die ontbreken eenvoudigweg,” vertelde ze het agentschap.

Malar zei dat de vernietiging van de Oekraïense infrastructuur een topprioriteit is voor Rusland en dat de zorg om de veiligheid van burgers, zelfs Russische burgers, op de tweede plaats komt.

Bron: PAP, polskieradio.pl by pt English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl