De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Russische troepen voeren aanvallen op Kyiv op

Russische troepen intensiveren hun aanvallen op Kyiv in een poging om de Oekraïense wil te breken, volgens het Institute for the Study of War (ISW), een Amerikaanse denktank.

Russische

Russische troepen voeren aanvallen op Kyiv op
Citaatfoto: Euromaidan Press

Het ISW maakte de beoordeling in zijn laatste rapport over de oorlog in Oekraïne, gepubliceerd op vrijdagavond, meldde het Poolse staatspersbureau PAP.

De in Washington gevestigde denktank zei: “Russische troepen intensiveren waarschijnlijk hun aanvallen op Kyiv om de maatschappelijke onvrede in de hoofdstad aan te wakkeren, maar deze raketaanvallen zullen de Oekraïense wil waarschijnlijk niet breken.”

De ISW merkte op dat “de Russische aanvallen een aanzienlijke bedreiging blijven vormen voor Oekraïense burgers, maar het vermogen van de Russische strijdkrachten om offensieve operaties in Oekraïne uit te voeren niet verbeteren.”

De Amerikaanse deskundigen citeerden Oekraïnes staatstransmissiesysteembeheerder Ukrenergo die zei dat “het herstel van de elektriciteit tegen 16 december kan worden vertraagd”.

“Het Oekraïense United Energy System moest meer dan 50% van het energieverbruik verminderen als gevolg van de aanvallen,” voegde de operator eraan toe, zoals geciteerd door ISW.

Zaterdag is dag 297 van Ruslands oorlog tegen Oekraïne.

Bron: polskieradio.pl English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl