Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Nog vier schepen verlaten Oekraïense havens

Nog vier schepen met levensmiddelen hebben de havens van Oekraïne verlaten, zei het ministerie van Defensie van Turkije zondag.

nog vier
Nog vier graanschepen verlaten Oekraïense havens
citaatfoto Navi Star – ship-photo-roster.com

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres tijdens een bezoek aan de graanhaven van Odesa, in Odesa, Oekraïne, 19 augustus 2022. Guterres kwam een dag eerder aan in Oekraïne voor een ontmoeting met president Zelensky en de Turkse president Erdogan voor gesprekken over het verbeteren van het graaninitiatief en de situatie rond de kerncentrale van Zaporizjzja.

Dit brengt het totale aantal schepen dat de Oekraïense Zwarte Zeehavens verlaat in het kader van een door de VN tot stand gebrachte graanexportdeal op 31, aldus Reuters.

In juli kwamen Oekraïne en Rusland met de VN en Turkije tot een akkoord om de voedseltransporten vanuit Oekraïense havens aan de Zwarte Zee te hervatten.

Als onderdeel van de overeenkomst hebben 27 schepen met ongeveer 670.000 ton graan de Oekraïense havens verlaten.

De maatregel is bedoeld om de mondiale voedselonzekerheid aan te pakken en de door honger getroffen Afrikaanse landen Ethiopië, Kenia, Somalië, Sudan en Zuid-Sudan een reddingslijn toe te werpen.

Vóór de Russische invasie exporteerde Oekraïne tot 6 miljoen ton graan per maand vanuit zijn havens aan de Zwarte Zee en de Zee van Azov.

Zondag is het dag 179 van de Russische invasie in Oekraïne.

Bron: PAP, Reuters, polskieradio.pl by (ał) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl