Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

HIMARS 50 keer geraakt zonder te missen

“De HIMARS die door onze westerse bondgenoten zijn geleverd, hebben de Russische bezetters al hoofdpijn bezorgd. Hun munitiedepots branden de een na de ander, wat paniek veroorzaakt,” heeft presidentieel adjudant Oleksiy Arestovych gezegd.

fdzcbvcb
HIMARS 50 keer geraakt zonder te missen

Het Oekraïense staatspersbureau Ukrinform citeerde Arestovych die zei dat High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS), die onlangs door de VS aan Oekraïne zijn geleverd, “de regels van het spel” radicaal hebben veranderd.

“Op één dag hebben de strijdkrachten van Oekraïne munitiedepots aangevallen in de zogenaamde Volksrepubliek Luhansk en de Volksrepubliek Donets, evenals in Nova Kakhovka in de oblast Kherson en ook in andere gebieden,” zei Arestovych, volgens Ukrinform.

“Gedurende de week hebben de strijdkrachten van Oekraïne meer dan 50 aanvallen uitgevoerd en ze waren allemaal succesvol, geen enkele misser. In de gesprekken die we horen van de bezetters , volgens informatie van inlichtingendiensten, is hun toestand dicht bij paniek. Enorme verliezen, en ze weten niet wat ze daaraan moeten doen,” zei Arestovych.

De Amerikaanse president Joe Biden tekende vrijdag een nieuw pakket defensiehulp voor Oekraïne ter waarde van 400 miljoen dollar, waaronder 4 nieuwe HIMARS-systemen, voor een totaal van 12 die door het Witte Huis naar Oekraïne zijn gestuurd.

Bron: Ukrinform, polskieradio.pl by (jh)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl