Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Zware verliezen voor Rusland in Donbas-regio Oekraïne

Russische en pro-Russische strijdkrachten lijden “buitengewoon zware verliezen” tijdens hun offensief in de oostelijke Donbas-regio van Oekraïne, aldus het Britse ministerie van Defensie.

zware<
Zware verliezen voor Rusland in Donbas-regio Oekraïne
citaatfoto – @zerkalo_io

In zijn laatste inlichtingenupdate, geplaatst op woensdag, zei het Britse ministerie van Defensie dat Rusland het totale aantal van zijn militaire slachtoffers in Oekraïne sinds 25 maart niet heeft bekendgemaakt.

Slachtofferpercentage op ongeveer 55%

De pro-Russische zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk (DPR) zei afgelopen vrijdag echter dat 2.128 van haar troepen in actie waren gedood en 8.897 gewond waren geraakt, merkten de Britse analisten op.

Zij schreven: “Het dodental van de DPR komt overeen met ongeveer 55 procent van haar oorspronkelijke troepenmacht, wat het buitengewone uitputtingspercentage onderstreept waaronder de Russische en pro-Russische strijdkrachten in de Donbas te lijden hebben.”

“Aan beide zijden wordt het vermogen om reservetroepen te genereren en naar het front in te zetten waarschijnlijk steeds belangrijker voor de uitkomst van de oorlog”, aldus het Britse ministerie van Defensie.

Zuivering onder hoge Russische officieren?

Ondertussen zijn er berichten over een radicale herschikking onder de commandanten van de Russische invasie in Oekraïne, zei het Poolse staatspersbureau PAP op woensdag.

Volgens het in de VS gevestigde Institute for the Study of War (ISW), wijzen deze berichten op “een mogelijke zuivering van hoge officieren die de schuld krijgen van mislukkingen in Oekraïne.”

De denktank zei dat het Kremlin “onlangs de commandant van de Russische luchtlandingstroepen (VDV) heeft vervangen,” naast andere veranderingen.

Bovendien meldde de onderzoeksjournalistiekgroep Bellingcat vorige week dat de Russische president Vladimir Poetin van plan was om de commandant van het Zuidelijk Militair District (SMD), Alexander Dvornikov, te ontslaan als bevelhebber van de invasie in Oekraïne “naar aanleiding van Dvornikov’s buitensporig drankgebruik en gebrek aan vertrouwen onder de Russische strijdkrachten,” schreef de ISW.

Het merkte verder op dat, volgens Oekraïense bronnen, Dvornikov reeds was vervangen door kolonel-generaal Gennady Zhidko.

Tegelijkertijd “blijven de Russische strijdkrachten kampen met problemen bij de opbouw van de troepenmacht en zetten zij onvoorbereide contractmilitairen in voor de invasie van Oekraïne,” aldus de ISW.

Rusland gaat door met raketaanvallen op militaire en civiele faciliteiten

Ondertussen schreef de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne op woensdag: “Russische bezetters gaan door met raket- en luchtaanvallen op militaire en civiele infrastructuur in Oekraïne.”

In zijn dagelijkse operationele update meldde het militaire commando van Oekraïne ook dat Rusland doorging met het blokkeren van de civiele scheepvaart.

“Zes Kalibr-marinedraagschepen met kruisraketten zijn klaar om raketwapens te gebruiken in de Zwarte Zee,” zei de Oekraïense generale staf.

Bod om volledige controle te krijgen over Severodonetsk

In de oostelijke richting van Donetsk, “blijft de vijand zijn inspanningen richten op de richtingen Severodonetsk en Bakhmut om de administratieve grenzen van de regio Luhansk te bereiken,” zeiden Oekraïense functionarissen.

Zij voegden eraan toe dat “de vijand probeert volledige controle te krijgen” over de belangrijke oostelijke stad Severodonetsk.

De generale staf van Oekraïne meldde ook: “In de richting van Slovyansk voeren de bezetters systematische beschietingen uit om de voorwaarden te scheppen voor de hervatting van het offensief op de stad Slovyansk. Voer aanvalsoperaties uit.”

Ondertussen, in het gebied van de noordoostelijke stad Kharkiv, “voert de vijand luchtverkenningen uit om de locaties van onze troepen te identificeren,” volgens Oekraïense functionarissen.

Zij voegden eraan toe: “De agressor heeft intensieve artilleriebeschietingen uitgevoerd op Oekraïense posities in de buurt van Kharkiv, Staryi Saltiv, Rubizhne en Chepil.”

Woensdag is dag 119 van de Russische invasie in Oekraïne.

Bron: PAP, facebook.com/GeneralStaff.ua, understandingwar.org
Most Popular News / polskieradio.pl by (pm/gs) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl