Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Vliegtuigfabrieken in Rusland op de zwarte handelslijst

De Verenigde Staten hebben 71 Russische en Belarussische bedrijven, waaronder vliegtuigfabrieken, toegevoegd aan haar economische zwarte lijst in reactie op de invasie van het Kremlin in Oekraïne.

Vliegtuigfabrieken
Vliegtuigfabrieken in Rusland op de zwarte handelslijst

De nieuwe beperkingen werden laat op donderdag aangekondigd door het Amerikaanse ministerie van Handel, meldde het Poolse staatspersbureau PAP.

71 entiteiten toegevoegd aan Amerikaanse zwarte handelslijst op donderdag

In totaal is 70 Russische entiteiten en een Belarussisch bedrijf de toegang tot Amerikaanse technologie en software ontzegd, zeiden ambtenaren.

Petersburg; de Russische Academie van Wetenschappen; de Voronezh Joint Stock Aircraft Company, naar verluidt een van de grootste Russische fabrieken voor passagiers- en vrachtvliegtuigen; en de Irkutsk Aviation Plant, die de MC-21 familie van lijnvliegtuigen fabriceert.

322 entiteiten staan sinds 24 februari op de zwarte lijst

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft nu 322 entiteiten op de zwarte lijst gezet wegens steun aan het Russische leger sinds de aanval van het Kremlin op Oekraïne in februari begon.

“De VS en onze internationale partners hebben sterke, ingrijpende beperkingen opgelegd aan de mogelijkheden van Rusland om de artikelen en technologieën te verkrijgen die het nodig heeft om zijn militaire agressie te ondersteunen”, aldus Alan Estevez, de Amerikaanse onderminister van Handel voor Industrie en Veiligheid.

De nieuwe economische beperkingen maken deel uit van een reeks Amerikaanse sancties die donderdag werden opgelegd, waaronder een verbod voor nog meer leden van de Russische elite.

Vrijdag is dag 100 van de Russische invasie in Oekraïne.

Bron: PAP, Reuters, whitehouse.gov, polskieradio.pl by(pm) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl