Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Oekraïense Kuleba bekritiseert oproep Macron

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba heeft kritiek geuit op opmerkingen van de Franse president Emmanuel Macron, die herhaalde dat Rusland niet moet worden vernederd voor zijn invasie in Oekraïne.

In een interview voor Ouest-France, de grootste Franse regionale krant, dat zaterdag werd gepubliceerd, zei Macron: “We moeten Rusland niet vernederen, zodat we op de dag dat de gevechten ophouden, met diplomatieke middelen een uitweg kunnen bouwen,” meldde het persbureau Reuters.

In reactie op de opmerkingen van Macron zei de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Dmytro Kuleba, op sociale media: “Oproepen om de vernedering van Rusland te voorkomen, kunnen alleen maar leiden tot vernedering van Frankrijk en elk ander land dat daartoe zou oproepen. Want het is Rusland dat zichzelf vernedert.”

President Macron heeft geprobeerd een dialoog te onderhouden met de Russische president Vladimir Poetin en heeft regelmatig met hem gesproken sinds de invasie van Moskou in Oekraïne in februari, meldde Reuters.

Polen en enkele andere Midden- en Oost-Europese landen hebben herhaaldelijk kritiek geuit op Macron’s houding, met het argument dat het alleen maar de inspanningen ondermijnt om Poetin onder druk te zetten.

Hoewel Frankrijk Oekraïne militair en financieel heeft gesteund, door enkele offensieve wapens te sturen, is Macron nog niet naar Kyiv geweest om symbolische politieke steun te bieden zoals andere EU-leiders, merkte Reuters op in zijn rapport.

Bron: PAP, Reuters, polskieradio.pl by (ał) English

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl