De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

TOPR waarschuwt voor weer risico’s in Poolse bergen

Reddingswerkers van TOPR hebben weerwaarschuwingen afgegeven voor Polen’s zuidelijke Tatra gebergte, en adviseren wandelaars om voorbereid te zijn op moeilijke omstandigheden in de hogere delen van het bereik.
TOPR

TOPR waarschuwt voor weer risico’s in Poolse bergen
Bergstation – auteur Julius_Silver CC0 PiXaBaY.com

De winterse schoolvakantie nadert en het Tatragebergte in het zuiden van het land is de populairste bestemming voor zowel wintersporters als mensen die graag over bergpaden zwerven.

Wie zich echter in de hogere delen van het gebergte waagt, moet er rekening mee houden dat dit geen wandeling in het park is, zo hebben reddingswerkers gewaarschuwd.

Vorige week nog vonden reddingswerkers in het Slowaakse deel van de Tatra de lichamen van drie Poolse klimmers die Gerlach, de hoogste top van het gebergte, probeerden te bedwingen.

Deze week vonden reddingswerkers aan de Poolse kant van het Tatragebergte een lichaam dat vermoedelijk dat van een man is die op zaterdag vermist raakte. De man stierf na een val van grote hoogte.

De autoriteiten en de bergredders van het Nationaal Park van de Tatra hebben alarm geslagen dat de omstandigheden in de hoger gelegen delen van het gebergte moeilijk zijn en hebben wandelaars geadviseerd hun tochten zorgvuldig te plannen.

Om van de bergen te genieten moet men goed voorbereid zijn, zowel wanneer men zich op moeilijke bergpaden waagt als wanneer men van tochten op de hellingen geniet, aldus de vrijwillige reddingsdienst van de Tatra (TOPR).

Een speciaal team van politieagenten op ski’s zal half januari beginnen te patrouilleren op de hellingen om de veiligheid van de skiërs te waarborgen.

Radio Polen’s Agnieszka Bielawska maakte het verhaal.

Polish Radio

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl