Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Meer COVID-19 gevallen onder Poolse atleten

Zeven meer Poolse atleten, waaronder drie schaatsers, hebben positief getest op het coronavirus in de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Peking, kondigden ambtenaren op vrijdag aan.
Meer COVID-19

Meer COVID-19 gevallen onder Poolse atleten

Het Pools Olympisch Comité zei dat een van die besmette schaatsster Natalia Czerwonka was, die was gekozen om een van Team Polen’s twee vlag dragers te zijn tijdens de openingsceremonie voor de Spelen volgende week, meldde het staats PAP nieuwsagentschap.

Bovendien, twee andere schaatsers, Magdalena Czyszczoń en Marek Kania, evenals twee functionarissen, een arts en een biatlon technicus keerden positieve tests terug, zei het Poolse Olympisch Comité op Twitter.

Vijfenveertig van Team Polen’s 57 atleten arriveerden in de Chinese hoofdstad op donderdagmiddag lokale tijd. Na het ondergaan van COVID-19 tests op de luchthaven, werden ze overgebracht naar het Olympisch dorp, vertelde de persvoorlichter van het team, Jerzy Jakobsche, verslaggevers.

Ondertussen hadden de schaatsers Karolina Bosiek en Damian Żurek de vlucht gemist nadat ze positief getest waren op het coronavirus voor hun vertrek uit Warschau op woensdag, meldde het persagentschap PAP.

De Olympische spelen in Peking vinden plaats tussen 4 en 20 februari, met atleten uit 84 landen die zullen strijden in meer dan 100 evenementen. Het Poolse team zal vertegenwoordigd zijn in 10 van de 15 disciplines van de Spelen.

Polen heeft tot nu toe 22 medailles gewonnen op de Olympische Winterspelen, zeven gouden, zeven zilveren, en acht bronzen.

De Spelen in Beijing zullen worden gehouden onder strikte veiligheidsprotocollen als gevolg van de COVID-19 pandemie.

Bron: PAP / Polskie Radio by (pm/gs) (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl