Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

CBŚP pakt samen met Europol en FBI drugsbendes op

Polen’s Centraal Bureau voor Politieonderzoek (CBŚP) heeft negen drugsbendes opgepakt en bijna 3 ton verdovende middelen in beslag genomen met een waarde van meer dan 150 miljoen zloty(EUR 32,5 miljoen, USD 38,5 miljoen), in een gezamenlijke operatie met Europol en de FBI, hebben ambtenaren gezegd.
CBŚP

CBŚP pakt samen met Europol en FBI drugsbendes op

Bovendien, werd 24 ton tabak werd onderschept, en de agentschappen sloten ook zes laboratoria, vijf drug opslagplaatsen en een plaats waar tabak werd gesneden, vertelden ambtenaren de verslaggevers.

Polen’s politiechef Jarosław Szymczyk kondigde aan dat een nieuw smokkelspoor was blootgelegd, waarbij drugs Polen werden binnengebracht aan boord van lichte vliegtuigen.

Een dergelijk vliegtuig werd in beslag genomen op een luchthaven in Polen’s westelijke Lubuskie provincie, en vervoerde meer dan 73 kilogram Spaanse marihuana met een straatwaarde van meer dan 3,5 miljoen złoty, volgens de ambtenaren.

In een andere succesvolle actie hebben de agentschappen een ondergrondse mephedrone-fabriek stilgelegd. Deze had op industriële schaal gewerkt en produceerde tot honderden kilo’s van de drug per week, meldde het Poolse persbureau PAP.

De “chemisten” waren gewapend met handvuurwapens en machinegeweren, maar de inval van de politie verraste hen, vertelden functionarissen op een nieuwsconferentie.

Operatie Groen Licht

Speciaal agent Michael Malsch, hoofd van het Warschau kantoor van de FBI, zei dat de samenwerking met Poolse wetshandhavers deel uitmaakte van een internationale operatie met de codenaam Greenlight.

De FBI was in staat om gesprekken van criminelen op de ANoM messaging app te ontcijferen, die, zonder het te weten voor deze mensen, in feite was gemaakt door de FBI zelf, zei Malsch.

In totaal werden meer dan 12.000 ANoM apps verkocht aan meer dan 300 criminele groepen in meer dan 100 landen, en meer dan 800 personen werden gearresteerd als gevolg van Operation Greenlight, aldus Malsch.

Polen’s Szymczyk zei dat zijn politiemacht vorig jaar meer dan 17 ton drugs onderschepte en bijna 9 ton in de eerste helft van 2021.

Bron: PAP /Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl