De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

EU onderzoekt staatssteunplan voor Poolse verwarmingsnetwerken

De Europese Commissie heeft een onderzoek gelanceerd om te beoordelen of de geplande publieke steun van Polen voor de renovatie van vijf stadsverwarmingsnetwerken in overeenstemming is met de EU-regels voor staatssteun.

verwarmingsnetwerken

“In dit stadium maakt de Commissie zich zorgen dat de geplande steun mogelijk niet in overeenstemming is met de EU staatssteunregels, omdat deze niet voldoet aan de criteria voor” efficiënte stadsverwarming “in de energie-efficiëntie richtlijn,” zei de uitvoerende macht van de EU over Vrijdag in een verklaring.

De netwerken in kwestie bevinden zich in de gemeenten Tarnobrzeg, Ropczyce, Lesko, Dębica en Ustrzyki Dolne, allemaal in het zuidoosten van Polen, en genereren voornamelijk warmte van kolengestookte ketels, voegde de verklaring eraan toe.

De commissie zei dat de publieke steun van Polen leek te zijn gericht op inefficiënte verwarmingssystemen en het risico zou lopen zich “op te sluiten in inefficiënte en vervuilende warmteproductie.”

Polen produceerde vorig jaar 63,4 miljoen ton steenkool, 86 procent van de productie van de Europese Unie, volgens Eurostat, het statistische bureau van het blok.

Bron: PAP/ec.europa.eu, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl