De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Mariusz Kamiński neemt ministerie van Binnenlandse Zaken over

Premier Mateusz Morawiecki heeft president Duda verzocht Mariusz Kamiński te benoemen tot nieuw hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Bestuur.

Zoals regeringswoordvoerder Piotr Mueller vertelde aan het Poolse persbureau IAR, zal Kamiński ook doorgaan als minister-coördinator voor de speciale diensten.

“De heer Kamiński zal de twee functies combineren, net als in het verleden, in andere regeringen en in andere bewoordingen. De officiële benoeming is gepland voor de komende week, terwijl de datum zal worden vastgesteld door president Duda, aangezien het officiële verzoek betreffende de minister is ingediend”, zei hij.

De officiële benoeming is gepland voor de komende week. Mariusz Kamiński vervangt Elżbieta Witek, die vrijdag is gekozen tot nieuwe voorzitter van het parlement na het aftreden van Marek Kuchciński na een schandaal over het overmatig gebruik van regeringsvliegtuigen.

Bij een stemming op vrijdag, slechts twee maanden voor de algemene verkiezingen in Polen, werd Elżbieta Witek van de regerende conservatieve Wet en Rechtvaardigheid (PiS) gesteund door 245 afgevaardigden.

Bron: Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl