Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Staat van Poolse onderwijs in Warschau besproken

Enkele tientallen docenten, ouders, functionarissen en deskundigen zouden vrijdag een nieuw debat houden over de staat van het Poolse onderwijs als gevolg van de looneisen van vakbonden en spanningen over hervormingen van scholen.
Onderwijs

Klaslokaal – auteur fudowakira0 – CC0 Pixabay.com

De gesprekken, de derde bijeenkomst van de afgelopen weken, waren gepland om een middag te starten aan een universiteit in Warschau, als een initiatief van de premier van het land, waarvan verwacht werd dat hij aanwezig zou zijn.

Net als de vorige twee rondes, werd verwacht dat het debat zich concentreerde op de rol van leraren, studenten en ouders in het onderwijssysteem, evenals op de kwaliteit van het onderwijs en moderne onderwijsmethoden.

Tientallen leraren, ouders, functionarissen en deskundigen hebben afgelopen maand een reeks “rondetafelgesprekken” over de toekomst van het Poolse onderwijs op gang gebracht, op uitnodiging van premier Mateusz Morawiecki.

Twee grote vakbonden die leraren vertegenwoordigen, hebben de eerste twee debatten in de hoofdstad van het land overgeslagen.

Unionisten hebben eind april een landelijke salarisstaking door leraren geschorst.

Wetgevers verwierpen aan het einde van vorige maand een bod van de oppositie om onderwijsminister Anna Zalewska te ontslaan.

Bron: IAR, The News.pl {English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl