Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Focus op de krokus in het Poolse nationale park

Een nationaal park in het zuiden van Polen doet een beroep op de bezoekers om de fragiele krokussen, die in hun lente bloeien en menigten bewonderaars aantrekken, niet te vertrappen.
krokussen

krokussen – Photo: hokuskrokus.pl

In samenwerking met lokale overheden heeft het Tatra Nationale Park een bewustmakingscampagne gelanceerd – met de beeldspraak Hocus Crocus – om toeristen te informeren over de noodzaak, om deze oogstrelende maar uiterst delicate paarse bloemen, te beschermen.

Elk voorjaar trekt het uitgebreide tapijt krokussen van het Tatra National Park duizenden toeristen, volgens de Paulina Kołodziejska van het park.

Afgelopen voorjaar trok alleen de Chochołowska-vallei in het park 70.000 bezoekers tijdens een weekend in april, toen de krokussen in volle bloei waren, meldde het Poolse PAP-persbureau.

Ondanks patrouilles door parkambtenaren en vrijwilligers waren sommige toeristen niet zorgvuldig genoeg om de bloemen heel te houden, ze te beschadigen hen met hun dekens of zelfs auto’s en vertrapten hen tijdens het nemen van selfies om trots te delen op sociale media. Sommigen barbecueden zelfs midden in de bloeiende vegetatie, volgens parkambtenaren.

Krokussen zijn bijzonder overvloedig in het bergachtige terrein van het park en op de hooggelegen weiden waar schapen grazen.

De variëteit van de krokus die groeit in het Tatra Nationale Park, formeel bekend als Crocus scepusiensis, wordt beschermd door de Poolse wetgeving.

Meerdere foto’s van Krokussen op hokuskrokus.pl

Bron: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl