Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen een van de minst tolerante landen van de EU

Discriminatie is onaanvaardbaar, heeft een topambtenaar gezegd na een nieuwe studie dat Polen een van de minst tolerante landen van de EU is.

De studie van ILGA-Europe, een organisatie die campagne voert voor politieke, juridische en sociale veranderingen voor de behandeling van LGBTQ mensent, gaf Polen 18 uit een mogelijke 100 punten, waardoor het slechts één plekje was voor stond op de laatst geplaatste Letland en Litouwen in termen van rechten van seksuele minderheden.

Maar Krzysztof Szczerski, hoofd van het Poolse presidentskader, vertelde het radiostation RMF dat discriminatie onaanvaardbaar was en dat “als iemand zich gestigmatiseerd voelt wegens een behandeling, dan dat niet moet bestaan”.

Hij ontkende dat Polen homofobisch was en zei: “Polen zijn en naar mijn mening zouden ze moeten zijn mensen die discreet en tolerant zijn”.

De ILGA-Europa studie werd woensdag vrijgegeven, Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobia.

Het analyseerde een aantal juridische en systematische aspecten, waaronder het recht voor seksuele minderheden om gezinnen te starten, samen te wonen en niet gediscrimineerd te worden, en vond dat Malta die weg in Europa met 88 punten leidde.

Bron:: PAP, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl