Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Polen herdacht twee grote overleden helden

De gedenkdagen van de dood van de Poolse militaire leiders Józef Piłsudski en Władysław Anders, en de gedenkdag van het begin van een slag onder leiding van Anders, werden vrijdag in Warschau gemarkeerd.
Piłusdski

Standbeeld van de Piłusdski in Warschau en erewacht – auteur Paweł Kabański CC BY-SA 2.0

Jan Kasprzyk van de Raad van Oorlog Veteranen en Slachtoffers van Onderdrukking, die vieringen bij het Graf van de Onbekende Militair bijwoonden, zei dat twee grote Poolse leiders werden geëerd.

Kasprzyk zei dat Józef Piłsudski, ooit de eerste Maarschalkl van Polen en de facto-leider van het land, fundamenteel voor de bouw van de Tweede Poolse Republiek was en in 1920 een Bolsjewistische aanval bestreed.

Hij zei dat Piłsudski een symbool blijft van dat Polen terugkeert op de Europese kaarten in 1918 na 120 jaar van verdeling.

Kasprzyk zei generaal Władysław Anders, die 120.000 Polen uit Sovjet-dwangarbeidskampen leidde en later een leger aanvoerde, grotendeels samengesteld uit degenen die hij bevrijdde, vocht in de Tweede Wereldoorlog tegen Nazi-Duitsland in Italië’s Ancona, Bologne en, het meest beroemde, Monte Cassino precies 73 jaar geleden.

Een veteraan van het leger van Anders, Alfons Mrzyk, zei dat Piłsudski die 82 jaar geleden overleed, en Anders, 47 jaar geleden, grote helden waren die Polen kracht en vrijheid gaven.

Bron: IAR, The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl