Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Warschau dolfinarium ontmoet kritiek

Milieuactivisten verzetten zich tegen plannen voor de bouw van een dolfinarium in Polen.

’S Lands eerste dolfinarium moet gebouwd worden in de buitenwijken van Warschau, in het stadsdeel Mszczonów. Het geplande entertainment center huisvest maritieme soorten moet opgeleverd worden tegen 2017. Het officiële doel van de oprichting van het dolfinarium is dolfijn therapie.

Dierenrechten activisten, ondertussen, geloof dat het concept archaïsch is en indruist tegen hedendaagse normen van het houden van wilde dieren.

“Het Dolfinarium zou een gevaarlijk precedent zijn en plaatst Polen in een oncomfortabele positie ten aanzien van de staten die stoppen met de exploitatie van circusdieren – en dit is de rol die de dolfijnen in Mszczonów zouden spelen,” waarschuwt WWF Polska in haar communiqué.

Het houden van de dieren in kunstmatige zoutbaden in beton of plastic bassins voor commerciële doeleinden zou niet moeten plaatsvinden, vertelde actvisit Katarzyna Pietrasik, van WWF, aan de website WawaLove.

Zoölogen geven ook aan dat de zoogdieren, die communiceren en hun omgeving verkennen via echolocatie immens lijden van het leven in een kunstmatige omgeving.

Agnieszka Siergel, van het Instituut van Milieu Bescherming op de Poolse Academie van Wetenschappen vertelde Wawalove, “Zij zijn als een mens voor het leven opgesloten in een kamer vol met spiegels”.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl