Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Politie oproep voor hulp bij het vinden van radioactief Iridium

Een recipiënt met radioactief Iridium is in zuidelijk Polen gestolen, de politie heeft een beroep gedaan op het publiek om te helpen bij het vinden van de container.

Een werknemer in een verwarmingsfabriek in de stad Zabrze liet naar verluidt per ongeluk de container achter terwijl hij inspectiewerk uitvoerde in de fabriek. Toen de werknemer die verantwoordelijk is voor de recipiënt terugkeerde, was de container er niet meer.

Zolang de eenheid afgesloten is vormt het geen bedreiging voor het leven en de gezondheid van de mens, maar zou gevaarlijk zijn als het geopend wordt.

De apparaat – genaamd GammaMat – bevat radioactief Iridium en wordt gebruikt om radiografische proeven verrichten. Het apparaat weegt ongeveer 16 kg en is 20 cm lang, 15 cm hoog en 10 cm breed.

Iridium werd in 1803 ontdekt, en heeft atoom nummer 77. Het staat tussen Os¬mium en platina. Het metaal is een van de zeldzaamste elementen op deze aardkorst.

Alle personen die beschikken over informatie die kan leiden tot het vinden van het apparaat wordt gevraagd om het politie hoofdkwartier in Zabrze te bellen.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl