Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Topambtenaren loven Poolse mijnwerkers op feestdag

Topambtenaren hebben zaterdag de Poolse mijnwerkers geprezen als ze traditioneel “Barbórka” markeren, een dag van vieringen genoemd naar hun patroonheilige.
topambtenaren

Topambtenaren loven Poolse mijnwerkers op jaarlijkse feestdag

Op St. Barbara’s Dag, bedankte president Andrzej Duda mijnwerkers voor hun harde werk.

In een bericht geplaatst op zijn presidentiële website, zei Duda: “Namens de Republiek Polen, namens mijn landgenoten, wil ik mijn grote respect en dankbaarheid uitspreken voor uw moeilijke en broodnodige werk, zonder welke de Poolse economie niet zou kunnen functioneren en zonder welke het Poolse volk niet in staat zou zijn om een veilig en vreedzaam leven te leiden.”

Premier Mateusz Morawiecki zei in een Facebook bericht dat mijnwerkers “hard en uiterst belangrijk werk deden, zorgend voor Polen’s energiezekerheid.”

Hij voegde eraan toe dat hun inspanningen “bijzonder belangrijk waren in het licht van de huidige geopolitieke situatie en de dreigingen die daarmee verband houden.”

Barbórka vieringen in Polen omvatten optredens van mijnwerkersorkesten, door vakbonden georganiseerde bierfeesten, en prijzen en onderscheidingen die op speciale bijeenkomsten worden uitgereikt.

De traditie is bijzonder sterk in Śląśk, een steenkoolmijngebied in het zuiden van Polen.

St. Barbara was een vroegchristelijke Griekse heilige en martelares. Zij is de beschermheilige van mijnwerkers, artilleristen, militaire ingenieurs en anderen die met explosieven werken.

Poolse mijnwerkers hebben zich traditioneel tot haar gewend om bescherming te vragen tijdens het uitvoeren van hun vaak gevaarlijke werk.

De Poolse president zei eerder deze week dat het afstappen van steenkool in zijn land “verstandig moet gebeuren” en op een mensvriendelijke manier.

Bron: PAP, prezydent.pl, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl