De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

COVID-19 prikken naar Oost-Europa, Polen coördineert

Polen heeft maandag een tweejarige overeenkomst ondertekend om de COVID-19 vaccinatiecampagne van 35 miljoen euro van de Europese Unie voor de zes landen van het Oostelijk Partnerschap te coördineren.
COVID-19

COVID-19 prikken naar Oost-Europa, Polen coördineert

De zes ontvangende staten zijn Oekraïne, Georgië, Moldavië, Armenië, Azerbeidzjan en Belarus, meldde het IAR-persbureau.

De overeenkomst werd in Brussel ondertekend door de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Zbigniew Rau, de EU-commissaris voor Nabuurschap en Uitbreiding, Oliver Varhelyi, en Beata Daszyńska-Muzyczka, hoofd van de Poolse nationale ontwikkelingsbank BGK.

Rau zei dat de vaccinatiecampagne “een ander voorbeeld van solidariteit met de regio van het Oostelijk Partnerschap” was en dat de lancering ervan “een belangrijke dag van Europese solidariteit” was.

Op initiatief van de Permanente Vertegenwoordiging van Polen bij de EU, werd de tweejarige actie van 35 miljoen euro, twee dagen voor de top van het Oostelijk Partnerschap in Brussel goedgekeurd.

De oostelijke buurlanden van de EU zullen de vaccins gratis ontvangen, waarbij Warschau de taak heeft de vraag te meten en de EU-hoofdsteden te informeren over de vaccinatiebehoeften van de ontvangende staten.

De Europese Commissie zal vervolgens de financiële kant van de actie regelen met de lidstaten van het blok, meldde het IAR-persbureau.

Het Oostelijk Partnerschap, gelanceerd in 2009 als een initiatief van Polen en Zweden, is een platform dat de EU en haar zes post-Sovjet-Oost-Europese buren samenbrengt.

Bron: IAR, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl