De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Brandweerlieden bezig omdat stormen Polen teisteren

Brandweerlieden, werden meer dan 750 keer opgeroepen toen stormen op donderdagavond door grote delen van Polen rolden en in de vroege uren van vrijdag, volgens een woordvoerder.

Bijna 40.000 klanten zaten op een gegeven moment zonder elektriciteit nadat hevige winden bomen ontwortelden en de stroomvoorziening verstoorden in sommige regio’s van het land, met inbegrip van de zuidwestelijke Dolnośląskie provincie en de centrale regio van Mazowieckie, die de nationale hoofdstad Warschau bevat.

Brandweerlieden werden opgeroepen om te helpen water uit overstroomde kelders te pompen en omgevallen bomen van de wegen te verwijderen, vertelde Krzysztof Batorski, een woordvoerder van de Staats brandweer, de publieke omroep Poolse Radio’s IAR nieuwsagentschap op vrijdagochtend.

Te midden van zware hagelbuien en zware regenval, hielp de brandweer 67 mensen evacueren uit een scouting kamp in de buurt van het Powidzkie meer in het westen van het land, zei Batorski.

Het Regeringscentrum voor Veiligheid (RCB) stuurde donderdag sms-berichten uit om mensen in verschillende provincies te waarschuwen voor hevige regenval en mogelijke stormen die een risico op plaatselijke overstromingen en stroomonderbrekingen veroorzaakten.

Er zijn geen meldingen van gewonden in de nasleep van het extreme weer.

Polen heeft de laatste tijd meer last van zware stormen, zelfs tornado’s hebben er al huisgehouden, misschien toch wijs om wat sneller de klimaatmaatregelen te implementeren, immers veel schade is uiteindelijk duurder dan aanpassende maatregelen, hoewel daar denkt deze Poolse overheid net iets anders over.

Source: IAR, PAP / Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl