De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Premiers Polen, Hongarije, Slowakije solidair met Praag

De premiers van Polen, Hongarije en Slowakije veroordeelden maandag “illegale en gewelddadige acties” van Russische agenten in Tsjechië, en spraken hun “volledige solidariteit” uit met Praag.
premiers

Premiers Polen, Hongarije, Slowakije solidair met Praag

De verklaring kwam na een videoconferentie van leiders uit de Visegrad Groep landen. Het orgaan is een regionaal samenwerkingsplatform dat Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije samenbrengt.

Verwijzend naar een explosie in 2014 in het munitiedepot van Vrbetice, 330 km (205 mijl) ten oosten van Praag, veroordeelden de drie premiers “een andere betreurenswaardige daad van agressie en schending van het internationaal recht gepleegd door Rusland op Europese bodem”.

‘Onevenredige maatregelen’ door Rusland

Ze zeiden: “Wij verwerpen de onevenredige maatregelen die Rusland heeft genomen als reactie op de volkomen gerechtvaardigde beslissing van de Tsjechische Republiek om 18 Russische inlichtingenofficieren van zijn grondgebied te verdrijven.”

“We zullen niet toestaan dat deze [Russische] activiteiten Europa verdelen”, voegde de verklaring toe, gepubliceerd door het kantoor van de Poolse premier Mateusz Morawiecki.

Praag kondigde eerder deze maand de uitzetting aan van 18 Russische diplomaten vanwege vermoedens dat Russische militaire inlichtingenofficieren zeven jaar geleden betrokken waren bij de explosie op het munitiedepot Vrbetice.

Moskou nam wraak door 20 Tsjechische diplomaten en personeel uit te wijzen.

Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft eerder zijn “volledige steun” uitgesproken voor het Tsjechische besluit.

Bron: IAR/gov.pl/Reuters/ Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl