De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Zij die geen AstraZeneca willen, hebben een probleem

“Mensen die zich niet aanmelden voor de AstraZeneca prik of zich niet aanmelden, vallen naar het einde van de rij”, zei Michał Dworczyk, de stafchef van de Poolse premier.
AstraZeneca

Oxford AstraZeneca COVID-19 vaccin – auteur Jmarchn – CC BY-SA 3.0

“We moeten rationeel zijn, want zelfs in ons land, waar we niet aan paniek zijn bezweken, waar vaccinaties vorderen en we vandaag meer dan 5 miljoen gevaccineerde mensen zullen hebben, zijn de effecten van deze hysterie helaas heel duidelijk zichtbaar,” voegde Dworczyk eraan toe. .

Donderdag vertelde het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) op een online persconferentie dat het ervan overtuigd was dat de voordelen van AstraZeneca’s vaccin groter waren dan de risico’s na een onderzoek naar meldingen van bloedaandoeningen die ertoe hebben geleid dat meer dan een dozijn landen het gebruik ervan hebben stopgezet.

Duitsland, Frankrijk en Italië maakten begin deze week bekend dat ze AstraZeneca vaccinaties stopzetten, hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zei dat er geen bewezen verband was met ernstige bijwerkingen en dat mensen niet in paniek moeten raken.

Tot dusver zijn in Polen in totaal 5.014.167 COVID-19-vaccinatieschoten toegediend, waaronder 26.841 in de afgelopen 24 uur, zo maakten functionarissen zondag bekend.

Bron: PAP, Radio Polskie (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl