De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Der Spiegel: Merkel moet Duitsland uit Nord Stream 2 halen

Volgens een stuk van het Duitse weekblad Der Spiegel leidt de verdere aanleg van de Nord Stream 2-gaspijpleiding tot de isolatie van Duitsland in Europa en spanningen met de Verenigde Staten.
stream 2

Een stuk Nord Stream-pijp op openbare vertoning in Kotka, Finland – auteur Vuo – CC BY-SA 4.0

In zijn artikel getiteld “Onze meest beschamende kwestie van buitenlands beleid heet Nord Stream 2”, zegt Mathieu von Rohr, verslaggever van Der Spiegel, die erop staat het project op te geven, zelfs als de beslissing duur was.

De journalist vraagt retorisch of “Duitsland zijn prestige in gevaar moet brengen” in de internationale arena en “de relatie met de pas gezworen Amerikaanse president Joe Biden zou moeten belasten”.

Von Rohr stelt ook dat het project mogelijk niet strookt met de klimaatdoelen van Berlijn en denkt na “waarom Duitsland een pijpleiding zou steunen die het Russische regime ten goede zou komen”.

Volgens de journalist is het gaslinkproject niet alleen economisch dubieus, maar ook politiek lastig.

Duitsland beweerde hypocriet dat Nord Stream 2 een puur zakelijk project was, aangezien “pijpleidingen altijd politiek zijn”.

Nord Stream 2 ondermijnt de inspanningen van de EU om meer druk uit te oefenen op het leiderschap in Moskou vanwege zijn betrokkenheid bij Oost-Oekraïne en de behandeling van Kremlin-criticus Alexei Navalny.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel zou haar steun aan het project moeten intrekken ondanks het feit dat het land potentiële schadevergoedingsclaims zou kunnen zien, schrijft von Rohr.

De Nord Stream 2-gaspijpleiding, die wordt aangelegd van Rusland naar Duitsland onder de Oostzee, is sterk bekritiseerd door zowel Warschau als Washington uit bezorgdheid dat de pijpleiding de Europese Unie afhankelijker zal maken van Russisch gas.

Op 21 januari heeft het Europees Parlement een resolutie aangenomen waarin wordt geëist dat de aanleg van de pijpleiding wordt stopgezet. Het project wordt al geconfronteerd met sancties van de Verenigde Staten.

Bron: PAP, Der Spiegel, Radio Polskie {English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl