De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

US House keurt defensie wet goed met strengere sancties op Nord Stream 2

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft het defensiebudget van het land voor 2021 goedgekeurd, dat strengere sancties omvat tegen bedrijven die betrokken zijn bij de betwiste Nord Stream 2 gaspijpleiding waartegen Polen zich verzet, aldus rapporten.

Sancties

Volgens de defensie wet van 740 miljard dollar die dinsdag door het lagerhuis van het Amerikaanse Congres is aangenomen, kunnen meer bedrijven die betrokken zijn bij het controversiële gasproject te maken krijgen met sancties.

Vorige maand kwamen Amerikaanse wetgevers overeen om zich in een ontwerp van de geplande begroting te richten op verzekeraars en certificeringsbedrijven die aan het Russische gasproject werken.

In oktober richtten de Verenigde Staten zich op bedrijven die “diensten of faciliteiten verlenen voor upgrades of installatie van apparatuur” voor schepen die deelnemen aan de bouw van Nord Stream 2 en bedrijven die deze upgrades en installaties financieren.

Volgens het Duitse nieuwszender DW zouden meer dan 120 bedrijven uit 12 Europese landen getroffen kunnen worden.

Het wetsvoorstel moet nog worden aangenomen door de Amerikaanse Senaat.

Het bedrijf achter Nord Stream 2 heeft aangekondigd dat het deze maand de bouw zal hervatten nadat het werk een jaar heeft stilgestaan vanwege Amerikaanse sancties, aldus een rapport.

De pijpleiding is ontworpen om de capaciteit te hebben om ongeveer 55 miljard kubieke meter Russisch aardgas per jaar rechtstreeks naar Duitsland te sturen en daarbij de Baltische staten, Polen en Oekraïne te omzeilen.

Warschau heeft zich fel verzet tegen het project en zei dat het een bedreiging zou vormen voor de Europese energiezekerheid door de Russische gasuitvoercapaciteit via de Oostzee te verdubbelen.

Bron: IAR, BiznesAlert.pl, DW.com, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl