De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

President zegt dat coronavirus onder controle is in Polen

President Andrzej Duda zei vrijdag dat het coronavirus onder controle was in Polen, terwijl hij er ook bij de burgers op aandrong voorzichtig en gezond verstand te gebruiken in afwachting van een mogelijke tweede golf van de pandemie.
coronavirus

Cross-sectional model of a coronavirus –auteur https://www.scientificanimations.com – CC BY-SA 4.0

“We kunnen gerust zeggen dat we de situatie onder controle hebben en erin slagen de pandemie onder controle te houden”, zei Duda na een speciale ontmoeting met leden van de Poolse regering.

Te midden van zorgen over de zich snel verspreidende luchtwegen ziekte, zei Duda dat er slechts ongeveer 80 beademingsapparaten in gebruik waren door patiënten met de diagnose COVID-19 van de meer dan 1.000 van dergelijke apparaten die in landelijke ziekenhuizen beschikbaar zijn.

“De situatie is hier absoluut veilig en er is ook geen tekort aan bedden in ziekenhuizen”, zei hij na de bijeenkomst van de kabinetsraad in zijn presidentiële paleis.

Hij vertelde verslaggevers dat de uitbraken van het coronavirus in Polen voornamelijk verband hielden met “werkplekken en bruiloften” en dat een grote toename van infecties onwaarschijnlijk was als mensen de richtlijnen volgden en voorzichtig waren.

‘Wees alsjeblieft voorzichtig, blijf op een sociale afstand en draag gezichtsmaskers,’ deed Duda een beroep.

Verwijzend naar de bezorgdheid van sommige ouders nadat scholen deze maand in het hele land heropend waren voor traditionele persoonlijke lessen, zei Duda dat “geen enkel kind is overleden aan het coronavirus in Polen sinds de pandemie begin maart het land trof.

Het jongste sterfgeval door het coronavirus tot nu toe was 18 jaar oud en had “zeer ernstige” onderliggende aandoeningen, zei Duda.

In totaal hebben 69.820 mensen positief getest op het coronavirus in Polen sinds het begin van de pandemie, en tot nu toe zijn er 2.100 overleden aan de COVID-19 luchtwegaandoening, meldden volksgezondheidsfunctionarissen vrijdag.

Bron: PAP, TVP Info, prezydent.pl, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl