De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Gewelddadige stormen passeren Polen

Weerdiensten waarschuwen voor nog meer onrustig weer de komende dagen, dit nadat het nodige al passeerde.

Weer

De brandweer werd in de buurt van 600 keer opgeroepen om in te grijpen na hevige onweersbuien die laat op zaterdag en in de vroege uren van de zondag door Polen trokken.

De meeste interventies vonden plaats in Dolny Śląsk – 253. Er werd ook melding gemaakt van een tornado die de plaatsen Deksyty en Weskajny in het Mazurische merengebied trof en schade veroorzaakte aan een aantal daken in het gebied.

Een man werd gedood in de plaats Baniocha, buiten Warschau, toen een vallende boom de auto waarin hij zich bevond raakte. Twee andere mensen raakten licht gewond bij ongelukken in de buurt van Kobierzyce n Dolny Śląsk, toen hun auto’s met vallende takken werden geraakt.

Het Meteorologisch Bureau heeft ook een tweedegraadswaarschuwing afgegeven in verband met hoogwater op rivieren in de regio van Opole en Śłąsk.

Ondertussen waarschuwen het Veiligheidscentrum van de regering en het Meteorologisch Bureau voor meer onrustig weer in het zuiden van Polen, met intensieve regens en hoge winden. De weerdiensten hebben een eerste graad waarschuwing gegeven voor de plaatsen in een gordel van Gliwice, Rybnik en Katowice, tot Kraków, Nowy Sącz en Tarnobrzeg, Rzeszów, Krosno en Przemyśl.

Bron: IAR/PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl