De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Europa moet de veiligheid van 5G netwerken garanderen

Europa moet “krachtige maatregelen” nemen om de veiligheid van de nieuwe 5G netwerken te waarborgen, aldus de Poolse premier Mateusz Morawiecki.
5G

5G 3.5 GHz-cellocatie van Deutsche Telekom in Darmstadt, Duitsland – IToms CC BY-SA 4.0

“Wij roepen alle landen en bedrijven, met name onze Europese buren, op om robuuste maatregelen te nemen om hun 5G-netwerken te beveiligen”, zei Morawiecki in een opiniestuk dat woensdag door The Daily Telegraph in Groot-Brittannië werd gepubliceerd.

“Net als bij epidemiologische veiligheid is een realistische benadering van technologische bescherming essentieel voor de handhaving op lange termijn van de economische regels van het spel dat ons allen zal dienen – en redden”, voegde hij eraan toe.

Vorig jaar hebben Polen en de Verenigde Staten een overeenkomst ondertekend om samen te werken aan de beveiliging van de nieuwe 5G-telecommunicatietechnologie.

De gezamenlijke verklaring kwam te midden van een groeiende bezorgdheid over de Chinese telecommunicatiegigant Huawei en het netwerkbeveiligingsbeleid.

“Vandaag de dag wordt onze geglobaliseerde wereld geconfronteerd met een ongepaste invloed van autoritaire regimes – ten koste van Europa”, zei Morawiecki in zijn op-ed in The Daily Telegraph.

Hij voegde eraan toe: “Technologische veiligheid is, net als epidemiologische veiligheid, een cruciaal onderdeel van de nationale veiligheid. Landen moeten leveranciers kunnen controleren om de veiligheid te waarborgen, en daarom moeten zij afkomstig zijn van landen die onze fundamentele waarden respecteren: democratie, transparantie, mensenrechten en de rechtsstaat”.

5G is een nieuwe telecommunicatienorm die transmissiesnelheden mogelijk maakt die 50 of zelfs 100 keer zo hoog zijn als die van het huidige 4G-netwerk.

De nieuwe technologie zal naar verwachting de ontwikkeling van het internet der dingen, de telegeneeskunde, de autonome voertuigen en de smart cities versnellen.

De Europese Commissie wil dat tegen 2020 ten minste één stad in elke EU-lidstaat over 5G beschikt en dat alle grote steden en belangrijke vervoersroutes in het blok tegen 2025 worden bestreken, zo meldt het Poolse staatsnieuwsagentschap PAP.

Groot-Brittannië kondigde dinsdag aan dat het apparatuur van de Chinese tech gigant Huawei tegen het einde van 2027 volledig zou verwijderen uit het 5G-netwerk van het land, meldde het persbureau Reuters.

Bron: The Daily Telegraph, PAP, Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl