De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nieuwe drive-thru coronavirus tests gepland in Polen

Het Poolse ministerie van Volksgezondheid is van plan om de tests van het coronavirus uitstrijkje te lanceren voor mensen die aan het einde van hun 14-daagse quarantaineperiode komen.
coronavirus

coronavirus Drive Thru in Zuid Korea – autor not known

De woordvoerder van het gezondheidsministerie Wojciech Andrusiewicz zei op Maandag: “Het doel is dat mensen die hun quarantaine beëindigen, er 100 procent zeker van zijn dat ze gezond zijn.”

Andrusiewicz voegde toe dat de uitstrijkproeven zouden worden geleverd aan mensen die hen nodig hadden, maar die geen eigen auto hadden.

Quarantaine in Polen wordt opgelegd aan mensen die in goede gezondheid verkeren, maar die in contact zijn geweest met iemand die besmet is met de COVID-19 ziekte, of die verdacht wordt van besmetting.

De quarantaineperiode duurt 14 dagen, waarbij mensen het huis niet mogen verlaten.

Het ministerie van Volksgezondheid maakte maandagmorgen bekend dat 78.878 mensen in het hele land onder quarantaine zijn geplaatst.

Een totaal van 11.761 mensen hebben positief getest op de COVID-19 ziekte in Polen, met 539 sterfgevallen door het coronavirus tot nu toe, volgens de ambtenaren.

Bron: PAP/ Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl