De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

30.000 Polen die wachten op hun terugkeer uit het buitenland

Ongeveer 30.000 Polen over de hele wereld wachten nog steeds om terug te keren uit het buitenland als de regering een massale operatie uitvoert om hen naar huis te vliegen te midden van de coronavirus epidemie, heeft een persbureau gemeld.
buitenland

A LOT Boeing 767-300 verlaat Gdańsk Lech Wałęsa Airport – auteur Łukasz Golowanow, Konflikty.pl

De viceminister van Buitenlandse Zaken Marcin Przydacz zei dat de nationale vervoerder LOT dagelijks ongeveer 5.000 Polen naar huis vloog op vluchten die door de overheid worden gecharterd.

Hij voegde toe dat de speciale vluchten zouden doorgaan zolang ze nodig waren, of totdat de beperkingen op het internationale luchtverkeer werden opgeheven.

Sinds zondag, zijn meer dan 8.000 passagiers naar Polen teruggekeerd op meer dan 50 LOT vluchten, meldde het IAR nieuwsagentschap van de Poolse Radio van de openbare omroep.

Polen schortte de internationale lijnvluchten op zondag op.

Het land heeft de “noodtoestand” uitgeroepen en zijn grenzen tijdelijk gesloten voor niet-ingezetenen op zondag, toen het zijn inspanningen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen, opvoerde.

In Polen zijn in totaal 246 gevallen van het coronavirus bevestigd, terwijl vijf mensen zijn overleden na een besmetting.

Bron: IAR, Polskie Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl