De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Duitse rechtbank vertelt Pool om kinderbijslag contant op te hoesten

Een Duitse rechtbank heeft een Pool die in dat land werkt en woont, bevolen om een deel van de kinderbijslag terug te geven die hij van Duitse openbare schatkisten heeft ontvangen, de man verzamelde soortgelijke uitkeringen in zijn geboorteland Polen, volgens een persbureau.
kinderbijslag

foto bankier.pl

Het Duitse Federale Fiscale Hof (BFH) oordeelde donderdag dat kinderbijslag betaald aan Polen die in Duitsland werken, moet worden verlaagd met het bedrag van alle uitkeringen die in hun geboorteland aan hen worden uitbetaald, meldde het PAP persbureau van Polen.

BFH, de hoogste financiële rechtbank van Duitsland die bevoegd is om belasting- en douanezaken te behandelen, heeft een beroep afgewezen van een Poolse burger, een vader van twee dochters, die door zijn Poolse werkgever was gedetacheerd om in Duitsland te werken en woonde permanent in dat land, heeft het persbureau PAP gemeld.

Terwijl in Duitsland inde de man zowel de kindertoelage voor kinderen van de Duitse overheid als de kinderbijslag van de Poolse regering, een uitkering die algemeen bekend staat als “500+”, meldde PAP.

Toen Duitse instellingen dat hoorden, trokken ze het bedrag van de Poolse voordelen af van de Duitse uitbetalingen en eisten een terugbetaling van meer dan EUR 2.000 voor de periode waarin beide voordelen tegelijkertijd werden betaald, meldde het Poolse persbureau.

De Pool verloor eerder de zaak in verschillende lagere Duitse rechtbanken voordat deze het Federale Fiscale Hof bereikte, volgens PAP.

De rechtbank in München oordeelde uiteindelijk dat de Poolse “500+” en het Duitse “Kindergeld” dezelfde voordelen waren, meldde het persbureau PAP.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl