De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen plant verkeersveiligheidsdrift in Polen

De eerste minister van Polen heeft gezegd dat zijn regering een grote inspanning zal leveren om de veiligheid op de beruchte gevaarlijke wegen van het land te verbeteren.
Wegen

Expresweg S8 -auteur Julo – Public domain CC0.

“Een uitgebreid plan om de verkeersveiligheid radicaal te verbeteren zal een van de prioriteiten van de regering zijn in haar nieuwe ambtstermijn”, kondigde premier Mateusz Morawiecki aan.

In een bericht op sociale media op dinsdag deed Morawiecki een beroep op zowel chauffeurs als voetgangers om extra aandacht te besteden aan voetgangersoversteekplaatsen. “Respecteer elkaar en volg de regels”, voegde hij eraan toe.

In Polen neemt het verkeer op de wegen toe in de aanloop naar Allerheiligen op 1 november en Allerzielen op 2 november.

Op die dagen trekken de Polen van oudsher naar familiegraven om er kransen en kaarsen te leggen. Velen leggen honderden kilometers af naar begraafplaatsen in hun geboortestad.

In 2017 kwamen in Polen ongeveer 2.800 mensen om het leven en raakten 11.000 mensen ernstig gewond bij verkeersongelukken op de wegen in Polen, waardoor het land dicht bij de onderkant van de ranglijst van de Europese Unie, op het gebied van verkeersveiligheid, komt te staan.

Deskundigen aangehaald door de krant Rzeczpospolita zeiden vorig jaar dat onder de redenen voor de grimmige ongeval statistieken van Polen het ondermaatse verkeersveiligheid onderwijs, onvoldoende opleiding op rijscholen, en een groeiend aantal hogesnelheidswegen is waar de Polen niet aan gewend zijn.

Bron: PAP, Polish Radio (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl